duminică, 13 ianuarie 2013

CARAS AURIU- CINE ESTE EL

Carasul Auriu a fost una dintre primele specii de pești care au fost crescute în iazuri de oameni. El provine dintr-un crap sălbatic, caras, dar a fost crescut selectiv de secole în China. Carasul Auriu este un pește foarte popular în acvarii, precum și în iazuri și pot fi obținute în prezent o gamă largă de variante diferite. Dacă te uiți mai jos această pagină veți găsi articole despre tipuri de carasi aurii frecvent ținute și variații mai neobișnuite Goldfish(carasi aurii)

Toate modificările carasilor aurii, apartin aceleiași specii, Carassius auratus. Conform traditiei chineze variantele diferite de Goldfish sunt împărțite în patru grupe de bază:

COMMON GOLDFISH

sau se traduce,Carasii obisnuiti, sunt cele mai "ne-elegante", totusi, aratosi si seamana cu crapul salbatic, dar spre deosebire de crap, poate fi obținut într-o gamă largă de variante de culoare, inclusiv alb cu rosu, negru, galben, portocaliu și, desigur, culoare aurie.


WEN GOLDFISH

                                                                      Pestisorul Fantail
                                          

Pestisorul Oranda


sunt echipate cu o înotătoare dorsală și o coadă de lux. Un exemplu de un pestisor de aur Wen este  peștișorul Fantail care are o coada dual-lobi si poate ajunge la 3cm. Alt exemplu de Carasii Wen, este Oranda ,preferatul meu.


DRAGON GOLDFISH

                                                            Pestisorul Bubble-eye
                                                               Pestisorul Telescop
este un pestisor cu ochi proeminenti, așa cum sugerează numele. Pestisorul Bubble-eye și  pestisorul Telescop aparțin acestui grup.


GOLDFISH "OU"

                                                                  Pestisorul Ranchu
este un pestisor de aur, care nu are nici o înotătoare dorsală. Un exemplu de carasi ou este japonez carasi Ranchu. Nu confundati Ranchu(Cap de leu) cu pestisorii Oranda, chiar daca la magazin,vanzatorul va spune ca sunt aceeasi Cap de leu si Oranda. Puteti observa din poze, diferentele pe linia corpului,pentru ca, fata si capul pot fii confundate mai usor intre ei. În cazul în care un pestisor de aur Bubble-eye este fără inotatoarei dorsale, acesta este considerat o parte din acest grup în loc de grupul carasi Dragon.

Comparativ cu multe alte specii de pești, care au fost crescuți în captivitate și dezvoltate, Goldfish are o istorie lungă remarcabil. Strămoșul său se crede a fi fost caras, crap comparativ cu un gri închis până la brun-oliv culoarea. Caras este original din Asia de Est, și a fost chinez, cel care a început să-l pastreze în iazuri de pește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu