duminică, 13 ianuarie 2013

PERSONALITATEA LUI     

CUM TREBUIE SA TRAIASCA CARASUL AURIU


Ei prefera să traiască în grupuri. Reușesc să interacționeze cu orice tip de pește, care sunt din aceeași specie.
Cu grijă și atenție, carasii pot creste pana la aprx.30cm, sau pana la 25 de ani. După ce sunt familiarizați cu fața proprietarului, acesta va înota spre proprietarul, cand simte ca primeste atentie. Cand sunt mici, va evita în mod normal, orice formă de contact de la om. Cu toate acestea, această teamă va dispărea atunci când peștișorul va fii de marime medie.

Un pestisor de aur plin crescut si maturizat este mult mai probabil să mănânce direct din mâna proprietarului. Proprietarul va fi fericit cu acest comportament carasi, dar va fi o problemă în cazul în care iazuri în aer liber prădători(pesti pradatori de alta specie) poate mânca un astfel de pestisor de aur prietenos. Carasul va explora toate din mediul lor,cu guritele, avand un comportament de hranire(baga substrat in gurita de exemplu,sau plantele din acvariu de exemplu). Cand sunt hraniti, de obicei pestii mari sunt mai rapizi si primesc mai multa mancare. Carasii mici pot deveni agresive sau competitive în ciuda prezenței peștiilor mai mari sau invers, din cauza diferentelor de marimi si viteze. Acest lucru se intampla cel mai des cand nu sunt aceeasi specii de pestii in acelasi acvariu/iaz.  Acesta este considerat ca un semn bun in general, fiindca dorința de a concura pentru alimente indică un pestisor de aur sănătos.


Aici este un link cu un pestisor de specie ORANDA care mananca din mana si se lasa mangaiata:
http://www.youtube.com/watch?v=wUhgGhi7Wfw


Carasul auriu este un peste curios, care va deveni rapid plictisit, fără elemente sau alți pești pentru a se interacționa. Se simte cel mai bine într-un bazin cu pietriș suficiente, accesorii acvariu sau plante (reale sau false). Adăugarea unui pește de companie va ajuta, de asemenea, câteva, dar asigurați-vă că fiecare pește are o multime de spatiu personal si nu sunt infectati cu vreo ciuperca, infectie,sau paraziti.

Stresul nu este sanatos pentru carasi. Se poate intampla, unul sau doi pesti sa intimideze restul la infometare. Canibalismul este de obicei rară (apar atunci când un pește poate este pe moarte), dar în situații de stres, care se produce usor din înghesuila, prea putin oxigen, apa ne-sanatoasa sau boala, ei se pot comporta imprevizibili. Boala este mai usor posibila la acesti pesti, pentru ca sunt sensibili si fragili.



2 comentarii:

  1. Buna,
    Am un acvariu cu carasei si de cand ii am (vreo 6 ani), am incercat cam toate tipurile de plante gasite in comert, inclusiv unele cu frunza lata si groasa, dar degeaba. Au ramas doar cotoarele din plante. Cunosti vreo specie anume care sa nu fie fie pe placul lor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar coada pestelui meu caras auriu tot il ridica cu burta in sus,dar stat timp de 2saptamani, imi poti spune de ce?

    RăspundețiȘtergere